Audronė Saldauskienė, ugdymo skyriaus vedėja, AP koordinatorė

                        Šiauliams   atstovavo Didždvario gimnazija

Gegužės 31 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje vyko antroji Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuota ir Tarptautinei vaikų dienai skirta Švietimo pažangos asamblėja. Ją  organizavo Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, VDU Švietimo akademija, EDU Vilnius, „Renkuosi mokyti!“, asociacija „EdTech Lietuva”, „Trys kubai“, Nacionalinės Švietimo agentūros EdTech centras ir Lietuvos moksleivių sąjunga.

Asamblėjos tikslas – suburti mokyklas dalintis savo patirtimis ir inovacijomis, kurios padės mokykloms prisitaikyti prie šiuolaikinių mokinių poreikių ir kartu kurti mokinius įtraukiančią ugdymo(si) aplinką. Sėkmingas mokyklos patirtis galima buvo pasiūlyti keturioms darbo grupėms:

  • ugdymo programų įgyvendinimas (atnaujinimas);
  • įtraukiojo ugdymo ugdymas;
  • mokyklos bendradarbiavimo kultūra;
  • švietimo transformacijos.

Džiugu, kad tarp 27 šalies atrinktųjų mokyklų – mūsų gimnazija. Ugdymo skyriaus vedėja, asmeninio projekto koordinatorė Audronė Saldauskienė asamblėjoje pristatė vieną gimnazijos sėkmių – asmeninio projekto įgyvendinimą („Asmeninis projektas – mokinio  brandos ženklas“).

ŠMSM kancleris Julius Lukočius pasveikino asamblėjos dalyvius, pasidžiaugė jau antrąkart vykstančiu renginiu, kuriame mokyklos dalijasi patirtimis. Jo manymu, dalijimasis gali prisidėti prie kokybiškesnio ugdymo užtikrinimo. Kancleris akcentavo, kad svarbiausia – ne kiek darysime, o kaip tai įgyvendinsime, tad svarbiausias tikslas – pritaikyti individualiems mokinių poreikiams. Sveikinimo žodį tarė ir Vilma Bačkiūtė, Respublikos Prezidento patarėja, kuri paragino drąsiai dalintis sėkmingomis patirtimis, neužsidaryti, juk jei sėkmė aplankė vieną, gali aplankyti ir kitą mokyklą.

Po įkvepiančių sveikinimo žodžių mokytojai ir mokiniai dirbo grupėse: pasidalijo mokykloje pasiteisinusia ir mokinių pasiekimus gerinančia sėkme, diskutavo. Įdomu tai, kad vienas iš grupės moderatorių –  Lietuvos moksleivių sąjungos atstovas, buvo smagu išgirsti, kaip mokinys vertina tavo pristatymą, pasiklausyti jo įžvalgų. Tuo pačiu metu vyko ir nuotolinis renginys, kuriame mokinių komandos kūrė ateities mokyklos viziją, ją pristatė ir asamblėjos dalyviams. Įsitikinome, mokinių fantazija – beribė!

Smagu buvo ir mokyklos  sukurtą produktą pristatyti, ir kitų pasiklausyti. Manau, kad vieną ar kitą idėją tikrai įgyvendinsime. Neabejoju, kad asamblėjoje dalyvausime dar ne kartą.

Nuotraukos fotografo Jono Petronio.