Rugsėjo 21-28 dienomis aštuoni Didždvario gimnazijos mokiniai dalyvauja mokinių mobilumo projekte Valensijoje (Ispanija).

Pirma diena. Kartu su mokyklos Florida Centre de Formacio mokiniais bei projekto dalyviais iš Švedijos, didždvariečiai dalyvauja įvairiose STEAM veiklose, atlieka mokslinius eksperimentus, lankosi mokslo ir meno muziejuose, susipažįsta su šalies kultūra ir tradicijomis.

Antra diena. „Oceanogràfic“ muziejus. Menų ir mokslų centras Oceanogràfic yra didžiausias akvariumas Europoje, jame išdėstytos pagrindinių pasaulio jūrų ekosistemų gyvūnų buveinės. Muziejus įsikūręs pačioje Valencijoje siekia sustiprinti ir išplėsti bei apsaugoti jūrų gyvūniją. Muziejaus misija – suteikti naujų žinių žmonėms, siekti gyvūnų gerovės, informuoti ir didinti visuomenės sąmoningumą, užtikrinant rūšių ir jų natūralių buveinių apsaugą.
Kiekvienas pastatas yra tapatinamas su šiomis vandens aplinkomis: Viduržemio jūra, pelkėmis, vidutinio klimato ir atogrąžų jūromis, vandenynais, Antarktida, Arktimi, salomis ir Raudonąja jūra, taip pat delfinariumu.. Tai vieta, kuri ne tik užburia gyvūnų gausa ir praturtina žiniomis apie mus supantį pasaulį, bet ir skatina ieškoti bei tyrinėti.
Trečia diena. Susipažinimas su mokykla Florida Secundària. Mokiniai ir juos lydintys mokytojai susipažino su Ispanijos mokymo sistema: lankėsi pamokose, bendravo su mokytojais ir mokiniais. Surengta tarpkultūrinė vakarienė, kurioje didždvariečiai pristatė lietuviško maisto tradicijas, ragavo tradicinį ispanų patiekalą paeliją.

Ketvirta diena skirta mokslui, menui, istorijai bei kultūriniam patyrimui (apsilankymas Xativa mieste).

Penktoji diena. Mokslo bei Faller muziejai. Museu de les Ciències (mokslo muziejus) –  tai interaktyvus mokslo atskaitos taškas. Pagrindinis jo tikslas – skatinti smalsumą ir kritinį mąstymą, stebinant savo mokslo ir technologijų turiniu.