Gruodžio 5 d. Tarptautinės savanorių dienos proga įvyko renginys „Savanorystės spalvos“, kurio metu buvo apdovanoti Lietuvos savanoriai ir savanorystės iniciatyvos.

Renginį organizavo VšĮ „Socialinis veiksmas” kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Jaunimo reikalų departamentu. Apdovanojimų pagrindinis rėmėjas Aktyvių piliečių fondas. Kandidatus nominavo Sveikatos apsaugos ministerija, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Jaunimo reikalų departamentas, ne pelno siekiančios organizacijos, bendruomenių lyderiai ir savanorystės srityje veikiantys piliečiai.

Jaunimo reikalų departamentas šiuose rinkimuose įsteigė nominaciją „Už ilgalaikės savanorystės skatinimą Lietuvoje“ bei komisijai pristatė tris nominantus, vienas kurių – Šiaulių Didždvario gimnazija. Mokykla nominuota įvertinus, jog savo darbais, iniciatyvomis, prisideda tiek prie Jaunimo savanoriškos tarnybos programos, tiek prie Europos Solidarumo korpuso projektų kokybiško įgyvendinimo, ne vien priimdama nacionalinius bei tarptautinius savanorius, bet ir prisiimdama asmeninę atsakomybę – teikdama metodinę pagalbą ir ištiesdama pagalbos ranką kitoms organizacijoms.

Dėkojame už Jūsų prasmingus darbus, kuriais prisidedate prie ilgalaikės savanorytės skatinimo Lietuvoje, esate pavyzdžiu kitiems ir tariame ačiū, kad esate su mumis!

Sandra Gaučiūtė, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Nacionalinės jaunimo politikos projektų ir programų vadovė