Lapkričio 11 d. Kauno J. Jablonskio gimnazija organizavo mokyklos 90-mečio įkūrimui paminėti nuotolinę konferenciją anglų kalba „Globaliame pasaulyje kalbėti savo balsu“. Konferencijoje svečiavosi pedagogai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Ukrainos, Taivano, Indijos, kurie diskutavo įvairiausiomis temomis (pavyzdžiui, „Kaip stereotipai paveikia mus“, „Kodėl paaugliai visados mano, kad jie turi pritapti“).

Konferencijoje dalyvavo ir  mūsų gimnazijos TB2 kl. mokinys Matas Kenstavičius, kurį ruošė istorijos mokytojas Paulius Baranauskas. Matas pristatė Gražbylės Venclauskaitės, Lietuvos teisininkės, advokatės, Šiaulių miesto garbės pilietės, istoriją (karo metais ji ir jos šeima globojo apie šimtą pamestinukų).

Mato Kenstavičiaus įspūdžiai: Ši konferencija man buvo reikšminga: gavau progą įsigilinti į Šiaulių miesto istoriją, daugiau sužinoti apie iškilias asmenybes, išklausyti įdomių pranešimų apie Ernestą Hemingvėjų, neoliberalizmą, veganizmą ir kt. Tai buvo išties puiki patirtis, patobulinau savo kalbėjimo, analizavimo ir kritinio mąstymo įgūdžius.