„Art picnic’’ – jau trečią kartą organizuojamas projektas gimnazijos trečiokams, besimokantiems menus. Šiųmetiniai mokiniai, skirtingai nei pernykščiai, jokios nuorodos į konkrečią temą negavo – jiems buvo pasiūlyta atsigręžti į savo pomėgius, norus, potyrius ir kūrybos sritį, atlikimo būdą. Žinoma, prieš tai reikėjo pasikonsultuoti su savo mokytoju.

Vieniems duota laisvė padėjo susikoncentruoti ir įgyvendinti tai, kas iki šiol gąsdino ir gal atrodė neįgyvendinama, kiti ilgai mindžiukavo vietoje nežinodami, ko griebtis ir į ką nukreipti savo mintis. Tačiau mokiniai, įveikę savo baimes (ir realias, ir kažkiek susikurtas), projektą atliko ir birželio 7 dieną savo kūrybos rezultatus pristatė draugams ir mokytojams.

Ir, pasirodo, dailę pasirinkę mokiniai geba ne tik derinti spalvas ir vaizdus, jie puikiai fotografuoja, kuria scenarijus, vaidina, montuoja ir net kuria muziką.

Anot trečiokų, projektas leido patirti kūrybos džiaugsmą ir padėjo atrasti save.

Jovita Ratnikienė, dailės mokytoja

TEKSTILĖ

Audronė Zibalienė, techbnologijų mokytoja

Ažūrinių nertų servetėlių grožis nenuginčijamas. Nėrimas – sena gera tradicija ir puiki meditacija, o nerti rankdarbiai turi nepakartojamo unikalumo ir žavesio.

Kiekvieno iš mūsų namuose galima rasti nebenaudojamų, nebetinkamų šiuolaikiniam interjerui nėrinių, kuriuos nėrė mūsų mamos, močiutės. Tai šeimos kultūrinis paveldas. Nėrinius galima suformuoti, kad jie įgytų naują įvaizdį, pakeisti formą, kad taptų atviru pasakojimu arba netikėtumu, pavirstų unikaliu kūriniu.

Trečiokės tekstilininkės įgyvendino šią nuostabią idėją.

TECHNOLOGIJOS

Jolanas Baršauskas, technologijų mokytojas