Gražų pirmąjį žiemos penktadienį IIM ir IIP klasės mokiniai išvyko į edukacinę kelionę.

Pirmoji mokinių edukacinė veikla vyko Energetikos ir technikos muziejuje. Mokiniai sužinojo, kad Energetikos ir technikos muziejus įsikūręs pirmos viešosios Vilniaus miesto elektrinės gamybinėse patalpose.  Muziejuje mokiniai atliko socialinių, gamtos bei techninių mokslų praktines užduotis. Aiškinosi, kaip paprastai ir suprantamai paaiškinti gamtos mokslų subtilybes kasdieniniame gyvenime. Muziejaus bokštelyje  iš arčiau stebėjo skulptūrą „Elektra“, nuostabią Vilniaus panoramą ir įrašė sveikinimą į audokoliažą nuo Didždvario gimnazijos bendruomenės Vilniaus 700-mečiui.

Antroji mokinių edukacinė veikla vyko Vilniaus katedros požemiuose. Mokiniai susipažino su nematoma pastato dalimi, šventovės, stovinčios vienoje seniausiai gyvenamų Vilniaus vietų, istorija, pastato kaita ir čia palaidotais valstybei ir Bažnyčiai nusipelniusiais asmenimis, archeologiniais radiniais, senaisiais palaidojimais, kriptomis, sužinojo, ką tiria ir atranda archeologai ir antropologai, aplankė daug paslapčių slepiantį Karališkąjį mauzoliejų.

Trečioji mokinių edukacinė veikla vyko Vilniaus Šv. vyskupo Stanislovo ir šv. Vladislovo arkikatedroje bazilikoje, vienoje seniausių ir svarbiausių katalikų šventovių Lietuvoje. Mokiniai sužinojo, kad nuo pat Lietuvos krikšto 1387 m. iki XX a. vidurio be pertraukos tikintiesiems tarnavusios ir jiems 1988 m. grąžintos katedros istorinę ir dvasinę svarbą.

Edukacinėje išvykoje mokiniai patobulino dalykines, socialines kompetencijas.

Sniegina Raubaitė, geografijos mokytoja, ir Rima Valčiukienė, fizikos mokytoja