„Žinau, ką renku“ – tai nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Siekiame, kad Lietuvos politikai būtų atskaitingi rinkėjams, todėl skatiname piliečius sąmoningai dalyvauti viešajame gyvenime ne tik prieš rinkimus, bet ir po jų. Rengiame neformalius edukacinius užsiėmimus ir mokymus mokyklose, organizacijose ir kiekvienam norinčiam diskutuoti apie tai, kokie kandidatai yra tobuli, ar kodėl svarbus kiekvieno balsas.

„Žinau, ką renku“ iniciatyvos savanorė ir mūsų mokyklos abiturientė Simona Mickutė šį gruodį vedė edukacijas mūsų gimnazijos ketvirtokams. Mokiniai grupelėse kūrė tobulo kandidato į Šiaulių miesto merus CV, o vėliau grupelių atstovai dalyvavo rinkiminiuose debatuose. Kadangi jau kovo mėnesį Lietuvoje vyks savivaldybių tarybų ir mero rinkimai, mokiniams buvo įdomu patiems įsijausti į kandidato į Šiaulių miesto merus vietą ir sudalyvauti rinkiminiuose debatuose. Refleksijos metu kalbėjome apie politikų pažadus, artėjančius rinkimus ir kaip išsirinkti žmogų, už kurį balsuoti rinkimuose.

Tikimės, kad ateinančiuose rinkimuose dalyvaus dar daugiau jaunų žmonių ir jie dar labiau pradės domėtis politika Lietuvoje, o gal net ir pasaulyje.

Daugiau informacijos apie iniciatyvą – https://www.zinaukarenku.lt/

Dėl edukacijos Jūsų pamokoje galite kreiptis į Simoną Mickutę.