Jubiliejinio, 20-ojo festivalio renginiai 2023 metais vyko neįprastu laiku – birželio 1-9 dienomis. Didždvario gimnazija yra ne tik festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ dalyvė, bet ir programos įgyvendinimo organizatorė daugiau nei dešimt metų.

Gamtos mokslų mokytojos (Virginija Savickaitė, chemijos mokytoja ekspertė, Kristina Muraškienė, biologijos mokytoja metodininkė, Danguolė Vaičekauskienė, biologijos mokytoja metodininkė, ir Rima Valčiukienė, fizikos mokytoja metodininkė) organizavo šias edukacines veiklas: „Kūnų masės centras“, „Nuo margarino iki atominės bombos“, „Organizmų įvairovės tyrimas naudojant šviesinį mikroskopą“, „Veidrodinis atspindys“, „Elektromagneto modelis“, „Ikrų gamyba iš sulčių“. Veiklos mokiniams vyko ne tik Didždvario gimnazijoje, buvo organizuotos dvi edukacinės išvykos po du užsiėmimus  į Šiaulių r. Kairių jungtinę mokyklą ir Šiaulių r. Meškuičių gimnaziją.

Mokiniai patobulino dalykines kompetencijas ir turėjo puikią galimybę pajusti tikrą mokslo skonį, suprasti, kaip mąsto, kaip eksperimentus planuoja ir kaip juos atlieka tyrėjai.

Gamtos mokslų mokytojos