Birželio 30 d. Sorrento mieste vyko tarptautinis folkloro festivalis „BLUE DIAMOND“, kuriame dalyvavo šokių ir folkloro kolektyvai iš Bulgarijos, Graikijos, Lenkijos, Portugalijos, Italijos, Izraelio, Turkijos bei Lietuvos. Iš Lietuvos festivalyje dalyvavo trys šokių kolektyvai. Šiaulių miestui atstovavo vaikų ir jaunimo tautinių šokių ansamblis „Šėltinis“, Šiaulių Didždvario gimnazijos II  klasės šokėjai. Vadovai paruošė trijų šokių programą. Šokėjai ne tik koncertavo, bet dalyvavo eisenoje, kurioje demonstravo lietuvišką tautinį kostiumą ir garbingai nešė Lietuvos trispalvę.

Turėjome galimybę pažinti Italijos kultūrą, laisvalaikiu aplankėme Caprio, Amalfio ir Positano salas. Visiems labai patiko po Vezuvijaus išsiveržimo atkastas Pompėjos miestas, įvairiaspalvis Neapolis. Be abejo, aplankėme didingąją Romą, nenusakomai žavingą Florenciją.

Kelionės pabaigoje (kaip visada)  kolektyvo vadovė Violeta Laugalienė tarė apibendrinamąjį žodį, dėkodama visiems už bendravimą, tautinės kultūros puoselėjimą ir buvimą kartu. Ji teigė, kad „dirbdama kasdienį darbą (mokydama šokti ir su savo šokėjais dalyvaudama konkursuose ir festivaliuose) vadovaujuosi rašytojo Čarlzo Dikenso žodžiais: „Laikas žmogui duotas tam, kad jisai žengtų tolyn, darytųsi vis tobulesnis, laimingesnis, eitų į tikslą“.

Jūratė Šimkuvienė, šokėjų mama

Sorrento


Capri


Pompea


Positano


Neapolis


Vatikanas


Roma


Florencija