Rugpjūčio 14–19 dienomis „Miego klinikoje“ (Kelmės rajone) jau septintą kartą organizuota prancūzų kalbos stovykla „Magique francais“, kurioje dalyvavo 33 moksleiviai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių. Stovykloje dirbo du pedagogai iš Lietuvos ir vienas iš Prancūzijos bei 6 savanoriai iš Šiaulių Didždvario  gimnazijos. Stovyklos programa buvo gana įtempta, tad turėjo ką veikti ir moksleiviai, ir mokytojai.

Rugpjūčio 14 d.

Moksleivių atvykimas, registracija ir apgyvendinimas.

Susipažinome vieni su kitais, stovyklos taisyklėmis, pasižadėjome padėti vieni kitiems, kad viskas vyktų sklandžiai. Po pietų prasidėjo užsiėmimai. Pirmą dieną visas dėmesys buvo skirtas susipažinimui, tad žaidėme, diskutavome įvairaus dydžio grupėse. Po vakarienės vyko konkursas „Stovyklos vėliava“. Aplodismentais išrinkome geriausiąją ir ją iškilmingai pakabinome garbingiausioje vietoje.

Rugpjūčio 15 d.

Dienos tema „Šeima“

Rytinis bėgimas ir mankšta 8 valandą ryto visus pažadino. Po pusryčių prasidėjo edukacinės veiklos. Keturios grupės moksleivių dirbo po 30 minučių su 5–7 minučių pertrauka. Kiekvieno pedagogo organizuotos veiklos buvo skirtingos, kad moksleiviams būtų įdomu ir naudinga. Po to maudynės ir skaniausi pietūs. Po jų – laisvas laikas. Po to vyko pasiruošimas naujokų krikštynoms bei pačios krikštynos. Iki vakarienės suspėjome pakrikštyti visus, kurie į šią fantastišką stovyklą atvyko pirmą kartą. Po vakarienės žaidėme „Protų mūšį“. Šokoladais buvo apdovanotos geriausiai pasirodžiusios komandos (beje, apdovanotos buvo visos komandos).

Rugpjūčio 16 d.

Dienos tema „Mano pomėgiai“

Rytinis bėgimas ir ėjimas 8 valandą ryto ( kas negalėjo bėgti) bei mankšta. Po pusryčių tos dienos tema vyko edukacinės veiklos. Iki pietų visi norintys dar spėjo išsimaudyti ežere. Po pietų svečiavosi Šiaulių techninės kūrybos centro atstovai Julija ir Romanas, kurie pristatė centro veiklas. Vėliau judrūs žaidimai miške, komandinės užduotys prancūzų kalba. Dalyvavo visi – nuo mažiausiojo iki didžiausio. Vakare aptarėme svarbiausius dienos momentus. Pavargę, bet laimingi ėjome miegoti (kaip visada –  23 valandą).

Rugpjūčio 17 d.

Dienos tema „Mano miestas“

Pasportavę ir papusryčiavę, vėl kibome į darbą. Šįkart muzikinės ir kalbinės veiklos buvo kiek sudėtingesnės. Po pietų vyko įvairių žanrų filmukų kūrimas. Svarbiausia sąlyga – bendravimas prancūzų kalba. Be abejonės, kad vaikai praplėtė savo žodyną, juk teko kurti filmukams scenarijų prancūziškai. Po vakarienės visų laukė ramus vasaros kino vakaras –  žiūrėjome  filmą „Taxi“ originalo kalba. O koks filmo žiūrėjimas be spragėsių, tad smagiai traškinome spragėsius.

Rugpjūčio 18 d.

Dienos tema „Atostogos“

Kaip jau tapo įprasta, dieną pradėjome bėgimu ir rytine mankšta. Po pusryčių vėl laukė edukacinės veiklos. O po pietų visi ruošėmės jaunųjų talentų konkursui, kuris turėjo prasidėti tuoj po pavakarių. Konkursas buvo puikus: mokiniai ne tik dainavo, šoko, grojo, bet buvo net cirko pasirodymų. Aktyviausieji dalyvavo plaukimo, estafečių, tinklinio bei krepšinio turnyruose. Po vakarienės užkūrėme stovyklos laužą. Susėdę ratu, dalijomės įspūdžiais, skaitėme laiškus… Po rimties sekė linksmoji savaitės dalis – diskoteka, kurioje už nupieštus pinigėlius galėjai įsigyti sumuštinį su uogiene, vaisių, saldainių, sulčių ar… šokį su „žvaigžde“. Šokome beveik iki 24 valandos.

Rugpjūčio 19 d.

Tėvų diena

Šiandien mankšta buvo neprivaloma, tad stovyklos vadovė bėgo viena. Iškilmingas stovyklos nominacijų ir pažymėjimų įteikimas, atsisveikinimas, susitikimas su tėveliais  ir kelionė namo.

Dėkoju puikiai ir darbščiai komandai: Kristinai, Morgan, Kotrynai, Gabijai, Andrėjai, Vitui ir Adomui, už pagalbą ir palaikymą, už darbą ir kartais nerealių užduočių įgyvendinimą.

Jūratė Šimkuvienė, stovyklos vadovė, prancūzų kalbos mokytoja