Veikla gimnazijoje nesibaigia net ir pasibaigus mokslo metams. Šiemet, po ketverių metų pertraukos, nuo birželio 26 iki liepos 7 d. vėl šurmuliavo  vasaros anglų kalbos stovykla (jau 8-oji), kurią Šiaulių Didždvario gimnazija organizuoja kartu su JAV WIESCO (Viskonsino švietimo, mokslo ir kultūros organizacija) fondu. Šiemet per 70 vaikų iš įvairių Šiaulių mokyklų stovyklavo kartu su septyniais dėstytojais amerikiečiais. Stovyklos veikla neįsivaizduojama ir be savanorių padėjėjų, o jų komandą šiemet sudarė trys amerikiečiai, Europos solidarumo korpuso savanorės (gruzinė, armėnė ir prancūzė), penki didždvariečiai bei keturi stovyklos alumnai iš Vilniaus. Neįtikėtina, bet kaip smagu, kad stovykla suburia tiek daug įvairių tautų, pomėgių ir amžiaus žmonių. Ši stovykla – tai būdas patobulinti anglų kalbą, mokytis per veiklą, pritaikyti kalbą įvairiose situacijose, o kartu – galimybė sutikti įdomių žmonių, susirasti naujų draugų, pažinti kitą kultūrą, supažindinti su Lietuvos kultūra žmones iš kitų žemynų.

Stovykloje savo vietą suranda įvairaus amžiaus ir anglų k. žinių lygio stovyklautojai. Taigi, o kur ta vasaros stovyklų magija? Įvairiais būdais mokomasi nedidelėse grupelėse, organizuojami konkursai ir šventės: Talentų šou, Lietuvos diena, Liepos 4-oji – JAV Nepriklausomybės diena, sporto varžybos, išvykos po Šiaulius. Žaidžiant, diskutuojant, tiesiog bendraujant išmokstama kalba, be streso, atrodo, net nesimokant. O kur dar kiti įgūdžiai… Dauguma stovyklautojų įvardijo patobulinę komunikavimo, komandinio darbo, viešojo kalbėjimo įgūdžius, išmoko naujų sporto šakų, patys išdrįso pamokyti kitus. Mokiniai susirenka iš įvairių mokyklų, net miestų, bendra veikla suartina, o draugystė išlieka.

Stovyklos dėstytojai iš JAV ir stovyklos asistentai aplankė įžymias Šiaulių vietas, Kryžių kalną, Palangą, Kurtuvėnus.

Stovyklai artėjant į pabaigą viena stovyklautoja rašo: „Ačiū visiems savanoriams iš Amerikos ir Lietuvos. Ačiū Rhondai už labai įdomias pamokas ir nuostabią šypseną. Ačiū visiems dėstytojams, nes jūsų pamokos yra nuostabios. Ačiū :)“. Kitas stovyklautojas minėjo, kad stovyklos veiklą reiktų nuo 2 savaičių pratęsti iki 3! Tai pats geriausias įvertinimas, kokio galima sulaukti.

Rūta Alminienė,  stovyklos koordinatorė, anglų k. mokytoja