Vasaros atostogos – tai ne tik klausymasis jūros ošimo, bėgiojimas po saulės įkaitintą smėlį, pasivaikščiojimas po mišką ar miegojimas palapinėje po žvaigždėtu dangumi. Kelias laisvas vasaros akimirkas galima skirti ir naujiems  atradimams.

Liepos 21–23 dienomis buvau pakviesta į VU Filologijos fakulteto lituanistikos akademiją. Per šias kelias dienas teko iš arčiau susipažinti su studentišku gyvenimu: lankiau paskaitas, po užsiėmimų laiką leidau studentų bendrabutyje, bendravau su bendraminčiais.

Apsilankymas Adomo Mickevičiaus muziejuje leido prisiliesti prie rašytojo gyvenimo ir jo kūrybinio palikimo. Paskaitos apie Salomėja Nėrį bei Juozą Erlicką suteikė naujų žinių apie senosios ir naujosios literatūros panašumus bei skirtumus. Be to, teko išbandyti savo jėgas mokantis argumentuoti, klausantis prūsų kalbos pagrindų bei lankant kūrybinio rašymo mokymus, kuriuos dėstė VU dėstytojai, tikri savo srities profesionalai.

Šios kelios vasaros dienos, praleistos visai naujoje erdvėje, leido man, nors ir trumpam, prisiliesti prie filologijos studijų. Laikas prabėgo greitai, tačiau prisiminimai ir pažintys, manau,  išliks ilgam.

Tautė Kudarytė, IVe kl. mokinė