Spalio 23–29 dienomis mokytojos: Inga Stonienė ir Iveta Gutauskienė, anglų kalbos mokytojos, Jūratė Stancelienė, lietuvių kalbos mokytoja, dalyvavo projekte „Kaleidoskope – exploring experiences of exile through creative media“. Projektui vadovavo Ben Holland, Paul Oxborough, Marianna Zappi ir Roy Samuels, specialistai iš Anglijos. Į projektą susirinko įvairių profesijų atstovai: studentai, mokytojai, socialiniai darbuotojai, jaunimo užimtumo tarnybos atstovai, iš Anglijos, Lenkijos, Italijos, Ispanijos, Armėnijos, Sakartvelo, Ukrainos ir Lietuvos. Taigi skirtingų šalių skirtingų profesijų žmonės kartu praleido savaitę dirbdami daugiausia grupėse: kūrė istorijas, domėjosi vieni kitų šalies istorija, asmeninėmis istorijomis, kūrė komiksus, koliažus pagal grupei aktualias temas. Sukurtas istorijas teko perteikti filmuose, tinklalaidėse. Dienos buvo kupinos veiklos, bendravimo, pasilinksminimų, diskusijų, jaudulio ir daugybės teigiamų emocijų.

Neišdildomų įspūdžių paliko Liublinas, jo architektūra, kultūra. Lankėmės jaunimo užimtumo centre. Beje, šiame mieste labai daug dėmesio skiriama jauniems žmonėms  (ne tik saviems, bet ir atvykusiems į miestą emigrantams). Mieste įkurti net 8 jaunimo centrai. Lankėmės dailininkų dirbtuvėse, kur savo istorijas pateikėme sukurtuose komiksuose. Tikriausiai, kai išgirstame „kūrybinis rašymas“, pagalvojame daugiausiai apie lietuvių kalbos pamokas, kai reikia rašyti kūrybinius darbus, bet kūrybiškai į savo veiklą turi žvelgti  bet kokios profesijos žmogus.  Tad peršasi išvada, kad veiklos, kurias atlikome, yra be galo naudingos kiekvienam. Įgytas naujas patirtis, gebėjimus tikrai perduosime kolegoms ir mokiniams.

Aptardamos  veiklas, reflektuodamos,  priėjome prie vieningos nuomonės, kad šis projektas mums davė daug žinių, įgūdžių,  kuriuos  galėsime pritaikyti mokykloje dirbdamos su mokiniais. Veiklos, įtraukiančios, skatinančios bendrauti ir bendradarbiauti, apima visas kompetencijas, kurias turime perteikti mokydamos savo dalyką.

Projektas dar nesibaigė. Įtvirtinsime  patirtis atlikdamos veiklas su mokiniais. Susitikę balandžio mėnesį, pristatysime darbus ir mokysimės kitų dalykų.

Jūratė Stancelienė, Inga Stonienė, Iveta Gutauskienė, projekto dalyvės