Išskirtinio vizito metu, kuris įvyko sausio 18 d., turėjome garbės pasveikinti Prancūzijos ambasadorę Lietuvoje, ponią Alix Everard, kurią lydėjo Prancūzų instituto Lietuvoje direktorius Pascal Sliwanski, lingvistinės ir edukacinės veiklos projektų vadovė Olga Paleckienė ir stažuotoja Vilniaus universitete Pauline Bretogne.

Svečius šiltai pasitiko gimnazijos direktorius Vitalis Balsevičius, ugdymo skyriaus vedėja Daiva Trijonienė ir  miesto prancūzų kalbos mokytojai. Visus surinkusius Editos Piaf daina „La vie en rose“ pasveikino prancūziškos dainos konkurso Didžiojo prizo laimėtoja, mūsų gimnazistė Gabija Plungytė.

Prancūzijos ambasadorė ir svečiai lankėsi Didždvario gimnazijos „Radijo klube“, susipažino su klubo veikla, bendravo su gimnazijoje savanoriaujančia Europos solidarumo korpuso savanore Nilufar Badalli. Domėjosi savanorystės sąlygomis ir galimybėmis plėsti bendradarbiavimą su Prancūzijos organizacijomis.

Šis susitikimas buvo puiki proga aptarti prancūzų kalbos mokymo aktualijas ir perspektyvas Šiaulių mieste ir regione, aptarti mūsų gimnazijos sėkmes, būsimus projektus, kuriais siekiama stiprinti mokymą ir mokymąsi Didždvario gimnazijoje, Jovaro progimnazijoje bei kitose miesto ir regiono mokyklose.

Jūratė Šimkuvienė, prancūzų k. mokytoja