Vasario 6-15 dienomis Magdeburge, Vokietijoje, įvyko tarptautiniai jaunimo mainai ,,Šį kartą mes balsuosime”, kuriuose dalyvavo mokiniai iš Vengrijos, Čekijos, Lenkijos, Vokietijos ir mūsų gimnazijos. Mainų tikslas – rasti būdus ir galimybes jaunimui išreikšti savo nuomonę dalyvaujant politiniame šalies gyvenime. Dalyvaudami projekte, mokiniai aktyviai įsijungė į  diskusijas, dalyvavo miesto tarybos posėdžio simuliacijoje bei pristatė savo šalių valdymo sistemas. Ypač naudinga veikla buvo tarybos posėdžio simuliacija, kurios metu mokiniai buvo suskirstyti į skirtingų pozicijų grupes, kurios turėjo priimti labai svarbų sprendimą savo miestui.

Šis projektas leido mokiniams kritiškai įvertinti savo šalių problemas švietimo politikoje, pasidalinti gerąja ir blogąja patirtimi, suteikė galimybes patobulinti tarpkultūrinį bendradarbiavimą ir anglų k. žinias. Labai džiaugiamės galėdami dalyvauti panašaus pobūdžio projektuose, kurie leidžia jaunimui keistis nuomonėmis ir kritiškai įvertinti esančias ir kylančias problemas.

Be intensyvaus darbo, netrūko ir juoko, ir naujų pažinčių, ir kultūrinių potyrių. Suspėjome aplankyti Magdeburgo katedrą, vieną seniausių ir didžiausių Vokietijoje, menininko ir architekto F. Hundertwasser suprojektuotą įžymųjį Magdeburgo pastatą – Žaliąją citadelę, pasivaikščioti prie Elbės.

Paulius Baranauskas, istorijos mokytojas