Didždvario gimnazijoje IIm, IIy ir IIp kl. mokiniai per anglų kalbos pamokas skaito ir analizuoja literatūrinius kūrinius originalo (anglų) kalba. IIm ir IIp kl. mokiniai skaitė anglų rašytojo Mark Haddon romaną „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“ („The Curious Incident of the Dog in the Night-Time“). Aptarinėjant pagrindinio herojaus Christopher gyvenimą virė karštos diskusijos apie jo santykius su šeimos nariais ir aplinka. Po diskusijų ir kūrybinio rašymo užduočių, mokiniai turėjo atlikti darbą grupėse – naudodami įvairias meno rūšis, apibendrinti mintis apie romaną bei parašyti kūrinio recenziją. Šios veiklos paskatino mokinius bendradarbiauti ir panaudoti savo kūrybinius įgūdžius. Rezultatai maloniai nustebino visus: įtraukianti veikla ne tik suteikia malonius pojūčius, bet ir garantuoja puikius rezultatus. Kviečiame pavartyti elektronines recenzijų knygas ir pasidžiaugti kartu su mumis.

Alla Chvostova, anglų k. mokytoja

               

IIm klasės mokiniai skaitė Marko Haddono knygą „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“ („The Curious Incident of the Dog in the Night-Time“). Knyga apie berniuką turintį Aspergerio sindromą. Ji parašyta kaip dienoraštis, bet kartu turi detektyvinės istorijos elementų. Skaityti šią knygą nėra lengva, ji supažindina skaitytojus su tuo, kaip pasaulį mato Aspergerio sindromą turintys žmonės, su kokiais sunkumais jie susiduria. Tačiau pati istorija yra įtraukianti ir jaudinanti.

Mokiniai turėjo atlikti kūrybinę užduotį – pristatyti knygą. Pristatymui galima buvo rinktis bet kokią formą, tad vieni piešė, kiti dainavo ar vaidino. Tokiu būdu ne tik geriau įsigilinome į knygą, bet ir galėjome save išreikšti kūrybiškai, tobulinome darbo komandoje įgūdžius.

Fausta Parnarauskaitė, IIm kl. mokinė