Mokinių lytiškumo ugdymas ir rengimas šeimai yra pagrįstas visuminiu lytiškumo supratimu ir vertybinių nuostatų bei gebėjimų ugdymu, teikiant mokslu patvirtintas žinias. Tai kryptingas ir tikslingas ugdymas apie biologinius (kūno), emocinius, socialinius lytiškumo aspektus. Juo siekiama prisidėti prie vaiko dvasinės, fizinės, psichinės, socialinės gerovės ir sėkmingo funkcionavimo tarpasmeninių santykių ir šeimos srityje.

Birželio 3 d. I klasių mokiniams vyko integruota biologijos ir gyvenimo įgūdžių edukacija „Vaisinga meilė“. Edukacijas vedė lektoriai: Martynas Asakavičius ir Goda Šedvilaitė-Intė. Tai trečius metus iš eilės vykdomos veiklos. Užsiėmimų metu merginos ir vaikinai dirbo atskirose grupėse.

Diskusijos vyko apie ankstyvų lytinių santykių, lytiškai plintančių ligų prevenciją, kontraceptinių priemonių pažinimą ir jų poveikio supratimą, kūdikio vystymosi pažinimą, aborto pasekmių suvokimą, enstruacinio ciklo pažinimą, pornografijos priklausomybės prevenciją.

Mokinių mintys po edukacijos:

„Geriau pažinau savo kūną, pamačiau, kaip atrodo vaisius skirtingais nėštumo laikotarpiais“, „Supratau, kaip gali paveikti žmogų abortas, kaip vyksta visas kūdikio vystymosi procesas“, „Džiugu, kad su mumis lektoriai bendravo laisvai ir paprastai“.

Apibendrinant  edukaciją „Vaisinga meilė“, mokiniams buvo akcentuojama, kad labai svarbu neskubėti pradėti lytinių santykių, o jiems prasidėjus, suvokti, kokios galimos pasekmės.

Kristina Muraškienė ir Danguolė Vaičekauskienė, biologijos mokytojos