Kasmet, rugsėjo 23-ąją dieną, Tarptautinė komisija šalies mokinius pakviečia paminėti Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dieną.

Gimnazistai per pilietinio ugdymo pamokas kartu su savo istorijos mokytojais (Giena Kubiliūtė su IIg ir IIb kl., Asta Andžiuvienė su IIm kl. mokiniais), dalyvavo eitynėse prie paminklo, žyminčio buvusius Šiaulių geto vartus. Mokiniai grupėse pasiruošė ir pristatė  pranešimus apie žydų tragišką likimą Šiauliuose karo metais. Manome, kad tokia pilietinio ugdymo pamoka ne mokyklos aplinkoje leidžia mokiniams labiau suvokti vykdyto genocido žiaurumus. Mokiniams buvo priminta, kad šiemet sukako 80 metų, kai 1944-aisiais buvo pradėtas Šiaulių geto likvidavimas.

Be to, mokiniai, dirbdami grupėmis, turėjo galimybę  pabendrauti, pasidalinti informacija, padiskutuoti, o tai, be jokios abejonės, praplėtė jų akiratį.

Fizinio ugdymo mokytojas Mindaugas Dabkevičius ir istorijos mokytoja Giena Kubiliūtė organizavo integruotą pamoką su Ip kl. mokiniais. Mokytojas Mindaugas organizavo greito ėjimo varžybas nuo gimnazijos iki paminklo. Tarpusavyje varžėsi berniukai ir mergaitės. Laimėjo mergaitės.

Giena Kubiliūtė, istorijos mokytoja