Spalio 2 d. II klasių mokiniai lankėsi Šiaulių dailės galerijoje ir iš arti susipažino su meno ir kultūros srities profesijomis: kultūros darbuotojo, menotyrininko, dailės kritiko, parodų architekto.

Profesijos pasirinkimo galimybes ir veiklos specifiką pristatė Lietuvos dailės teoretikas, menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis, jis pasidalijo daugiamete patirtimi, atskleidė, kokios asmeninės savybės ir gebėjimai reikalingi šios profesijos atstovams, kaip tinkamai įsivertinti savo pasirinkimą – studijuoti menų krypties studijas. Dirbti meno sferoje – tai gyvenimo būdas, nuolatiniai pokyčiai, įvairios veiklos, unikalūs žmonės, gebėjimas pamatyti ir vertinti meno grožį.

Mokinių diskusijas pakurstė ir galerijos direktorė Ernesta Šimkienė, kuri paaiškino, koks įvairiapusiškas yra darbas kultūros plotmėje, kiek projektų, iniciatyvų ir laisvės raiškos juose. Mokiniai po diskusijų aplankė naują parodą, buvo pakviesti dalyvauti edukacijose, savanoriauti bei prisidėti prie dailės galerijos organizuojamų renginių.

Kristina Laurutė, karjeros specialistė