Spalio 25 d. Didždvario gimnazijoje vyko įdomus ir informatyvus susitikimas su Šiaulių regiono karo prievolės ir komplektavimo skyriaus verbuotoju srž. Arūnu Navickiu. Šiame renginyje gimnazistams buvo suteikta galimybė išgirsti apie kariuomenės veiklą ir jos svarbą mūsų šalyje. Srž. A. Navickas pasidalijo savo asmenine patirtimi, kalbėjo apie tai, ką reiškia būti kariu. Jis pabrėžė, kad karinė tarnyba reikalauja ne tik fizinio pasirengimo, bet ir dvasinės stiprybės, komandinio darbo įgūdžių bei atsakomybės jausmo. Verbuotojas išsamiai pristatė krašto apsaugos sistemą, paaiškindamas jos struktūrą ir pagrindines funkcijas, kurios apima šalies gynybą, taikos palaikymą ir pagalbą civilinėms institucijoms.

Ypač svarbus buvo akcentas apie jaunimo galimybes prisidėti prie krašto apsaugos. Svečias paminėjo, kad yra įvairių kelių, kaip jauni žmonės gali tapti kariuomenės dalimi, pradedant savanoriška tarnyba ir baigiant profesionalia karjera. Jis išvardijo skirtingas tarnybos formas, tokias kaip nuolatinė privalomoji tarnyba, savanorių pajėgos ir rezervo kariuomenė, suteikdamas gimnazistams aiškų supratimą apie kiekvienos galimybės privalumus ir iššūkius. Susitikimo pabaigoje gimnazistai galėjo užduoti klausimus, į kuriuos srž. A. Navickas atsakė išsamiai ir nuoširdžiai.

Susitikimas padėjo jauniems žmonėms geriau suprasti kariuomenės misiją ir galimybes, skatindamas juos apmąstyti savo ateitį ir galimus pasirinkimus tarnyboje.

Karjeros specialistė, Kristina Laurutė