Gruodžio 10 d. didždvariečiai dalyvavo S. Šalkauskio gimnazijos jau 17 kartą organizuotoje  pilietinėje akcijoje.  STT antikorupcinio švietimo Šiaulių skyriaus vyriausioji specialistė Rita Šikšnienė mokiniams akcentavo vertybes, kurios reikalingos piliečiui, nepritariančiam korupcijai. Nors paskaita mokiniams patiko, labiausiai jie laukė protmūšio „Ar tikrai žinai, kas yra korupcija?“ (juk ruošėmės). Džiugu, kad dalyvavo dvi mano mokinių komandos. Su IIG ir IS kl. mokiniais būsimą veiklą aptarėme pilietiškumo pamokose. Džiaugiuosi, kad laimėjo IIG kl. mokiniai. Manau, kad puikiai sekėsi  ir IS klasei – jie pateko į pirmą dešimtuką.

Valda Kizevičiūtė, istorijos mokytoja

IS kl. komanda: Gvidas Maselskis, Ugnė Ivanovaitė, Greta Stanevičiūtė, Klaudija Liogytė ir Gustė Kriaučiūnaitė, dalyvavo S. Šalkauskio gimnazijos organizuotame renginyje – pilietinėje akcijoje „Mes už skaidresnį rytojų“. Nors mūsų komanda neužėmė prizinės vietos, bet linksmai ir naudingai praleidome laiką. Renginys mums labai patiko, sužinojome daug naujų dalykų. Dėkojame savo istorijos mokytojai, kad mums pasiūlė tokią veiklą.

Džiaugiamės, kad mūsų IIG kl. mokinių komanda dalyvavo pilietinėje akcijoje ir tapo protmūšio nugalėtoja. Renginys mums labai patiko, nes sužinojome daug naujos ir reikalingos informacijos apie korupciją. Protmūšyje  sekėsi tikrai gerai.

Renginys man labai patiko, nes ne tik išmokau daug naujo apie korupciją, bet ir galėjau pasitikrinti savo žinias. Labai džiaugiuosi, kad mes, kaip klasė, gerai pasirodėme, nepadarėme gėdos.

​Labai patiko paskaita, įdomu, naudinga. Sužinojau daug naujos ir reikalingos informacijos, kurią galėsiu pritaikyti gyvenime. Buvo labai smagu, nes dalyvavome kartu su klasės draugais, esame laimingi, kad sekėsi tikrai neprastai.

Romas Antanas Gerulis, Silvestras Pinskij, IIG kl. mokiniai