Mūsų gimnazija buvo viena iš 11 Lietuvos mokyklų, atrinktų dalyvauti tarptautiniame vertėjų konkurse „Juvenes translatores“, kuriame dalyvavo visų Europos Sąjungos šalių jaunieji vertėjai. Iš viso konkursui buvo pateikti 2797 darbai.

Viena iš penkių Didždvario gimnazijos dalyvių Neda Miltinytė (TB1 kl.) sulaukė išskirtinio dėmesio, nors ir nelaimėjo pagrindinio prizo – kelionės į Briuselį.

Konkurso organizatoriai rašo: „Iš kiekvienos šalies gali būti tik vienas nugalėtojas, tačiau sulaukėme nemažai gerų darbų, kurių autoriai verti atskiro pagyrimo ir padėkos. Iš 2797 konkursui šiemet pateiktų vertimų vertinimo komisija atrinko 248 atskiro pagyrimo vertą darbą. Kitus jie pranoko šiais aspektais: „Puikiai arba labai gerai vartojama kalba, į kurią verčiama, tekstas skamba kaip originalas, nieko arba beveik nieko nepraleista, vertimas kūrybiškas, bet prasmė neiškreipta, gramatikos, žodžių arba rašybos klaidos nedidelės (jas atperka bendras įspūdis).”

Darbo vertintojui – vienam iš mūsų vertėjų – labai patiko šis vertimas – tikslus, sklandus ir taisyklingas. Darbuokitės taip ir toliau!” Tokį įvertinimą gavo tik 4 iš 55 Lietuvos mokinių. Viena iš ketvertuko – mūsų Neda!

Rūta Alminienė, anglų k. mokytoja