Keliauti šiuo metu yra ir sudėtinga, ir net pavojinga, tad džiugu, kad Sakartvelo ir Armėnijos valgiai patys atkeliavo į antrokų lėkštes. Spalio 19 d. gimnazijos koordinuojamo projekto savanorės Mariam Hovhannisyan (Armėnija), Tamari Gasitashvili ir Tamari Skhiladze (Sakartvelas) dalyvavo IIP klasės mitybos pamokose. Merginos pristatė savo šalių mitybos ypatumus, tradicinius patiekalus ir jų receptus. Teorija be praktikos – niekas, taigi mokiniai galėjo ir patys pabandyti pagaminti šiuos patiekalus.
Kalbos bei kvapų virtuvėje tikrai netrūko – jaunimas aktyviai bendravo tarpusavyje, bendraudami su savanorėmis, gilino savo anglų kalbos žinias, o svarbiausia – gamino dar negamintus ir neragautus patiekalus. Neilgai trukus ant stalų puikavosi įdaryti moliūgai, vištiena su česnakų ir pieno padažu, baklažanų suktinukai su riešutų įdaru, chačapuriai ir kiti patiekalai. O koks stalas be deserto! Chalva, saldūs ryžių kamuoliukai, patiekalai iš džiovintų vaisių… Patiekalų įvairovė leido mokiniams iš arčiau pažinti šias dvi šalis.
Paragavę patiekalų, visi pripažino, jog šių šalių mityba labai skiriasi nuo mūsiškės, kadangi patiekalai yra daug riebesni bei aštresni. Antrokai išrinko favoritus, bet buvo ir tokių patiekalų, kurie buvo visai nepriimtini lietuviškiems skrandžiams. Vis tik dauguma mokinių pritarė minčiai, jog gyvenime reikia paragauti ir išbandyti visko po truputį, net jei tai ir nėra mums priimtina.
Tautė Kudarytė, IIP kl. mokinė