Lapkričio 30, gruodžio 2, 7 ir 9 dienomis IIG klasės mokiniai: Emilija Skiutė, Benediktas Umbrasas, Rokas Barzdžius ir Mykolas Kazanavičius, dalyvavo jaunimo verslumo skatinimo festivalyje „Šiauliai Smart. MAKEATHON“. Mokiniai, varžydamiesi komandose, turėjo sukurti geriausius fizinius ar skaitmeninius sprendimus, kurie padėtų kurti tvarius ir inovatyvius Šiaulius.

Didždvariečiai į renginį atvyko su labai paprasta idėja – įkurti „Žaliuosius taškus“. Antrokai pirmą dieną dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose susipažino su pelningo verslo pagrindais. Antros dienos metu jie susitiko su mentoriais ir išsigrynino savo idėją bei gavo puikių patarimų, kaip ją įgyvendinti ir patobulinti, o dienos pabaigoje pradėjo kurti prototipą. Trečią dieną mokiniai tobulino savo prototipą, dalyvavo paskaitoje „Kas yra Business Pitch“ ir pradėjo ruoštis savo idėjos pristatymui.

Ketvirtą dieną net 11 komandų pristatė savo idėją komisijai, kuri atrinko 7 geriausias komandas, keliaujančias į paskutinį festivalio etapą – finalą. Šiek tiek pasisotinę ir pasidaliję įspūdžiais, finalistai gavo papildomo laiko pasiruošti paskutiniam pristatymui.

Po gana ilgo komisijos pasitarimo išaiškėjo, kad Didždvario „Drakonai“ ir jų „Žaliųjų taškų“ idėja ne tik buvo patraukli Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui. Mes laimėjome garbingą III vietą!

Emilija Skiutė, IIG kl. mokinė