Lapkričio–gruodžio mėn. trečiokai dalyvavo įvairiose STEM projektinėse veiklose. Mokiniai atliko tris praktinius darbus: „Cheminių medžiagų kelionė ląstelėje“, „Mielių lenktynės“, „Fotosintezė fotoelektrai: kaip įveiklinti augalų pigmentus?“
Šiame projekte dalyvavę mokiniai džiaugiasi šia patirtimi, juk jie galėjo išbandyti ir patys patirti, ką reiškia dirbti profesionalioje laboratorijoje. Projekto dalyviams buvo suteikta puiki galimybė susipažinti su ilgesnio pobūdžio laboratoriniais darbais. Trečiokai mokėsi pritaikyti išmoktas žinias, atsakingai elgtis laboratorijoje, turėjo galimybę dirbti su nematytais reagentais ir prietaisais, išbandyti eksperimentus, kurių mokyklos sąlygomis atlikti negalima. Visa ši patirtis buvo ne tik įdomi, bet ir suteikė gerų emocijų.

Be to, moksleiviai galėjo artimiau pabendrauti tarpusavyje ir praleisti daugiau laiko kartu. Taigi, visi projekte dalyvavę trečiokai vienbalsiai patvirtino, jog laikas, praleistas atliekant STEM veiklas, buvo produktyvus bei turiningas!
Taigi, norėdamas pasinaudoti kiekviena suteikta gyvenimo proga, kuri galėtų praversti tau ateityje, tu privalai įsijungti į STEM veiklas!

Simona Mickutė, III kl. mokinė