Vasario 23 d. vyko tradicinė Šiaulių Dainų progimnazijos organizuojama 7–12 kl. mokinių II–III užsienio kalbų (rusų, vokiečių, prancūzų) konferencija „Aš galiu“. 42 mokiniai Net 28 respublikos mokyklų parengė pranešimus rusų, vokiečių ar prancūzų kalbomis. Darbas vyko ZOOM aplinkoje dviejose sekcijose.

Mokinių pranešimų temos buvo įdomios, aktualios, įtraukios. Jaunieji lektoriai pristatė savo patirtį, kaip jiems sekasi prižiūrėti augintinius, dalijosi kelionėse patirtais įspūdžiais, didžiuodamiesi kalbėjo apie savo pomėgius, ką jie jau gali, kokių tikslų dar norėtų pasiekti. Šioje konferencijoje pranešimus skaitė ir mūsų gimnazijos mokiniai: Aida Pugačiovaitė pristatė pranešimą „Įžymios Lietuvos vietos“ (mokytoja Jurgita Briedytė), Vidmantė Mauragaitė – „Mano asmeninis projektas” (mokytoja Daiva Staniulytė), Gintarė Kleinauskaitė – „Menas mano mieste ir mano gyvenime”(mokytoja Danguolė Kukla), Kotryna Matuliokaitė – „Mano svajonių profesija“(mokytoja metodininkė Jūratė Šimkuvienė ).

„Mes visi turime pasirinkimą kažko norėti ar ne. Bet jei norime, tai ir galime“, –  taip pradėjo savo sveikinimo žodį Šiaulių Švietimo centro metodininkė Jolanta Kazanavičienė. Renginio dalyviai įrodė, kad jie yra tie, kurie  ir nori, ir gali.