Kai žmogus išmoko įžiebti ugnį ir patyrė maisto malonumus, tūkstantmečiais formavosi stalo kultūra, kuriai priklauso  valgymo įpročiai, stalo paruošimas ir elgesys prie stalo. Stalo kultūra – kaip menas: per daugelį epochų ji keičiasi.  Kiekvienam amžiui yra būdinga tam tikra išraiška, savitas stilius, pasireiškiantis indų, taurių, stalo įrankių bei kitų reikmenų forma, kaip ir tą epochą atspindintys pastatai, baldai ar drabužiai.

Stalo serviravimas yra toks pat svarbus sėkmingų vaišių elementas kaip ir patiekiamas maistas, jo skonis bei išvaizda. Čia reikalingas ir išradingumas, ir tam tikrų taisyklių žinojimas. Nesvarbu, ar ruošiame pietus šeimai, ar vaišes draugams – stalo serviravimą išmanyti privalome.

Spalio 23–25 dienomis mitybos grupių IV kl. mokiniai dalyvavo edukacijoje  ŠPRC Paslaugų ir verslo skyriuje, kur susipažino su stalo indų ir įrankių įvairove, pagrindiniais stalo serviravimo principais. Praktinio darbo metu mokiniai mokėsi padengti stalą dviem asmenims, sukurti teminio stalo nuotaiką, parinkti stalo tekstilę ir servetėles, tinkamus indus ir įrankius įvairiems patiekalams, juos patiekti. Dėkojame dėstytojai Simonai Burneckienei.

Audronė Zibalienė, technologijų mokytoja